LIMBA

ro

en

URMĂRIȚI-NE PE

Acumen Integrat » Evenimente » Conferința Managementul Performanței în România 2014 – Ziua 1

Conferința Managementul Performanței în România 2014 – Ziua 1


Conferinta Managementul Performantei

Conferința Managementul Performanței în România începe astăzi, 23 octombrie 2014.. Evenimentul, devenit tradiție în România, este organizat de către Acumen Integrat în colaborare cu partenerul său strategic, The KPI Institute și se derulează la Sibiu pe parcursul a trei zile.

Această primă zi a conferinței a fost dedicată prezentării de bune practici în domeniul managementului performanței la nivel național și internațional, respectiv susținerii de prezentări pe tema managementului strategic.

Conferința a fost deschisă de Masterclass-ul „Practici internaționale în domeniul Managementului Performanței” susținut de către Dr. Mohamed Moustafa Mahmoud, cunoscut și sub numele de Dr. 3M, Director Executiv al Institutului Madinah pentru Leadership şi Antreprenoriat (MILE). În cadrul amplei sale prezentări, Dr. 3M a oferit exemple relevante de proiecte de implementare a unui Balanced Scorecard din propria sa experiență de peste 25 de ani în domeniu. Astfel, prin analizarea acestor proiecte, participanții au avut ocazia să descopere bune practici de implementare aplicate la nivel internațional în instituții publice și organizații private. Accentul a fost pus în special asupra faptului că, în analizarea performanței pe baza unui Balanced Scorecard, nu trebuie avută în vedere doar perspectiva financiară, ci și alte trei perspective: procesele interne, învățarea și  inovația, respectiv satisfacția clienților.

A doua parte a acestei zile a debutat cu Modulul I de prezentări, dedicat managementului performanței la nivel strategic. În cadrul prezentărilor, vorbitorii au abordat teme specifice, împărtășind din propria lor experiență profesională.

Această primă sesiune de prezentări din cadrul conferinței, a fost deschisă de către domnul Radu Gîju, Head of Operations în cadrul companiei ATOS România. În expunerea sa, intitulată „Transformarea organizațională și generațiile”, acesta a abordat tema schimbării și necesitatea acesteia, raportate la teoria generațiilor.

A doua prezentare a fost susținută de către Ion-Florin Gașpar, Project Engineer în cadrul companiei OMV Petrom.  Intitulată „Managementul performanței la nivel strategic”, expunerea sa a adus în prim plan tema stabilirii de indicatori cheie de performanță aliniați cu obiectivele organizaționale în vederea facilitării procesului de îmbunătățire continuă.

Următorul vorbitor pe ordinea de zi a fost Andrada Ghețe, Business Research Analyst în cadrul The KPI Institute. În prezentarea sa, „Benchmarking: un element cheie în management”, Andrada a oferit o imagine de ansamblu asupra conceptului de benchmarking, oferind în același timp exemple relevante din industria aviatică, industria auto și IT.

Ultima prezentare a zilei, „Instrumente utilizate în planificarea strategică”, susținută de către Raluca Vintilă, Instructional Design & E-Learning Coordinator în cadrul The KPI Institute, a făcut o analiză a instrumentelor specifice utilizate în planificarea strategică – analiza PESTEL, analiza SWOT și Modelul celor cinci forțe ale lui Porter (Porter’s Five Forces).

Fiecare prezentare a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar prima zi a conferinței s-a încheiat cu un panel de discuții, care le-a oferit participanților și vorbitorilor posibilitatea de a dezbate temele  prezentate și să-și exprime opinia asupra ideilor propuse.

Adăugați un comentariu

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată.Câmpurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii.

*

NOUTĂȚI